Sms-bom zedenzaak Roden levert 20 tips op

De sms-bom die vrijdagochtend werd verstuurd naar 2.300 mensen in verband met een zedenzaak in Roden heeft twintig tips opgeleverd. Dat laat de politie weten. Op 15 juni werd in het dorp een 5-jarig meisje seksueel misbruikt.

"We hebben verschillende tips binnen gekregen", zegt politiewoordvoerder Paul Heidanus. "Er zijn namen genoemd en er kwamen tips binnen over de kleding en de fiets." De politie kreeg eerder ook al tips binnen over deze zaak, maar Heidanus wil niet zeggen of er nu nieuwe namen genoemd zijn.

Het 5-jarige meisje werd half juni aangesproken door een man in een steegje in Roden. Daarna misbruikte de man haar. De politie verspreidde eerder beelden waarop de verdachte herkenbaar te zien is. Naar aanleiding van een uitzending van Opsporing Verzocht kwamen ruim honderd tips binnen, maar dat leidde nog niet tot een aanhouding.

De politie heeft daarom vrijdag aan 2.300 mensen een zogeheten sms-bom verstuurd. Het gaat om mensen die op 15 juni tussen 15.30 uur en 17.00 uur in de buurt van de Aukemastraat in Roden waren. Daar werd die middag een 5-jarig meisje seksueel misbruikt.

"Wij onderzoeken deze tips en hopen zo nieuwe aanknopingspunten te hebben", aldus Heidanus.

Meer over dit onderwerp:
gemeente Noordenveld roden zedenzaak misbruik
Deel dit artikel: