Boksbeugel verstopt achter babybillendoekjes in auto: werkstraf voor Assenaar

De man had een boksbeugel bij zich (Rechten: ANP / Remko de Waal)
De man had een boksbeugel bij zich
"Fucking vet", noemde een 27-jarige man uit Assen de boksbeugel die hij eind december bij zich had. Een politieagent vond het wapen tijdens een controle van zijn auto achter de babybillendoekjes van zijn dochter in het dashboardkastje. De man had ook harddrugs bij zich. Daarvoor veroordeelde de politierechter hem vandaag tot honderd uur werkstraf, waarvan vijftig voorwaardelijk.
Op 28 december reed de man met zijn auto in het centrum van Assen om even wat drinken te halen toen hij aan de Noordersingel moest stoppen voor een politiecontrole. "Ik kende de agent van de sportschool", zei de Assenaar. "Ik schaamde me rot."

'Miauw miauw'

Hij had ruim zestien gram speed op zak en ook 'miauw miauw', een nieuwere drug die wat lijkt op speed. "De speed was voor mijzelf en vrienden, alvast voor Oud en Nieuw. De 'miauw miauw' wilde ik meenemen naar een dame waarmee ik een date had. Daarom had ik ook viagra en condooms mee", legde hij gelijk maar uit.
Want ook die spullen vond de politieagent tijdens de controle, net als anabole steroïden en dus de boksbeugel met een mes eraan, somde de rechter op. "De boksbeugel heb ik gekocht voor als ik thuis 's nachts bezoek zou krijgen waar ik niet op zit te wachten. Ik had om een kale gevraagd, maar kreeg deze. Tja, ik vond wel dat 'ie er mooi uitzag", erkende de man.

Stoppen met drugs

Zijn straf noemde hij 'terecht'. Vanwege zijn vriendin, zijn dochter en zijn baan als personal trainer wil hij nu stoppen met de drugs, vertelde hij. "Dat lukt me niet alleen, heb ik ontdekt. Daarom heb ik me aangemeld voor een behandeling bij Verslavingszorg Noord-Nederland."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.