Competitiestart Hurry-Up pas in oktober

HANDBAL - Hurry-Up uit Zwartemeer moet nog een maand langer wachten op de competitiestart. De BENE-League begint niet in september, maar oktober.

Doordat in België door de opleving van het coronavirus tot 1 oktober geen officiële wedstrijden gespeeld mogen worden, moest de competitieleiding van de BENE-League - de competitie met zes Belgische en vijf Nederlandse clubs - de start uitstellen. De Raad van Toezicht heeft besloten een maand later te beginnen.

Hurry-Up speelt de eerste competitiewedstrijd niet op 5 september in eigen huis tegen Visé, maar in het weekend van 10 en 11 oktober. Het is nog onbekend tegen wie de formatie van Joop Fiege begint en of dit een thuis- of uitduel betreft.

Kampioensfase in maart

De competitieleiding moet opnieuw een wedstrijdschema opstellen, waarbij rekening gehouden moet worden met de kampioensfase in Nederland en België. Deze stond eind maart 2021 na de Final4 van de BENE-League gepland, maar komt door de uitstelling mogelijk in het gedrang.

Lege tribunes

Hurry-Up is al sinds juli in training. Onlangs wisten de Zwartemeerders een oefenduel met eredivisionist Houten met 32-25 te winnen. De wedstrijd werd voor lege tribunes afgewerkt.

Meer over dit onderwerp:
Handbal Hurry-Up BENE-League Zwartemeer Corona
Deel dit artikel: