Grote brand in wegrestaurant De Lichtmis tussen Meppel en Zwolle

Bij wegrestaurant De Lichtmis langs de A28 tussen Meppel en Zwolle was vanmiddag een grote brand.
De rookwolken waren in de wijde omgeving te zien. Het wegrestaurant staat pal naast de A28. De afrit van de A28 richting Nieuwleusen is afgesloten.
Het is nog niet duidelijk of er mensen binnen waren toen de brand uitbrak, meldt een woordvoerder van de Veiligheidsregio IJsselland. Voor zover bekend is, zijn er geen gewonden.

Afrit afgesloten

De Veiligheidsregio IJsselland roept mensen op om niet te komen kijken. Jan Wittenberg van de Veiligheidsregio IJsselland vertelt bij RTV Oost: "Het is een gebouw in een L-vorm. De brand woedt met name boven op de zolders. We weten niet wat er precies opgeslagen is. We hebben wel informatie natuurlijk, maar omdat er zich ook gasexplosies kunnen voordoen doordat stoffen zich ophopen onder het dak, moeten we voorzichtig zijn."
Hoe groot de schade van de brand is, valt nog niet te zeggen. Jan Wittenberg : "Als je ziet hoeveel water er in het pand loopt, zal het best problematisch worden om het weer in gebruik te nemen. Dat is gewoon triest."
Ook is nog niet duidelijk wat de oorzaak is van de brand. Om kwart over drie gaf de brandweer het sein 'brand meester', wat wil zeggen dat de brand onder controle is. Het nablussen zal nog enige tijd in beslag nemen.

Begrip in de regio

Het wegrestaurant is een begrip in de regio. Ruim veertig jaar lang zat het echtpaar Huisman op het restaurant, zo meldt RTV Oost. Sinds twee jaar heeft hun zoon Peter het restaurant overgenomen.
In 2011 deed het restaurant mee aan het televisieprogramma Herrie in de Keuken van Herman den Blijker. Na een make-over kreeg het restaurant een enorme boost.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl