Lieke Nooijen naar EK wielrennen beloften

WIELRENNEN - Lieke Nooijen (19) uit Coevorden is geselecteerd voor de wegwedstrijd van het Europees kampioenschap wielrennen voor beloften in het Franse Plouay. Gisteren kreeg ze het bevrijdende telefoontje van bondscoach Loes Gunnewijk.

"Ik had erop gehoopt en er ook wel een beetje rekening mee gehouden. Maar ik ben superblij dat ik mee mag naar het EK. Zeker omdat ik pas eerstejaars belofte ben", zegt Nooijen. "Omdat veel wedstrijden weggevallen zijn door de coronacrisis, heb ik hier wel echt naartoe gewerkt." Ook is ze eerste reserve voor de tijdrit op het EK.

De Drentse renster, die in dienst rijdt van wielervereniging Schijndel, won vorig jaar brons bij het WK voor junioren. Het EK wielrennen is van 24 tot en met 28 augustus. De beloften-vrouwen starten woensdag 26 augustus om 9.00 uur.

Elite-vrouwen

Bij de elite-vrouwen rijden Chantal Blaak, Anna van der Breggen, Ellen van Dijk, Amy Pieters, Annemiek van Vleuten, Demi Vollering, Marianne Vos en Lorena Wiebes. Van der Breggen en Van Dijk rijden ook de tijdrit.

Elite-mannen

Bij de elite-mannen selecteerde bondscoach Koos Moerenhout Julius van den Berg, Koen de Kort, Sebastian Langeveld, Nick van der Lijke, David en Mathieu van der Poel, Oscar Riesebeek en Pieter Weening. In verband met het drukke programma bij de profs in deze coronacrisis doen er geen Nederlanders mee aan de tijdrit bij de mannen.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Coevorden wielrennen Lieke Nooijen
Deel dit artikel: