Bulgaarse vrachtwagen vervuilt te veel: 8000 euro boete

Het systeem dat de uitstoot van stikstofoxyden van de vrachtwagen moet beperken, functioneerde niet (Rechten: RTV Drenthe/Kim Stellingwerf)
Het systeem dat de uitstoot van stikstofoxyden van de vrachtwagen moet beperken, functioneerde niet
Een Bulgaarse vrachtwagenchauffeur is deze week op de A28 bij Beilen bekeurd omdat zijn vrachtwagen met oplegger te veel schadelijke gassen uitstootte. Ook zijn werkgever kreeg een bon.
Bij een transport- en milieucontrole bekeek de politie of de dieselmotor van de vrachtwagen voldeed aan alle regels. Dat bleek niet het geval: het systeem dat de uitstoot van stikstofoxyden moet beperken, functioneerde niet. Volgens de politie wordt met deze systemen regelmatig gesjoemeld vanwege de hoge reparatiekosten bij storingen.

Stekker zat er niet in

Bij een latere controle in Zwolle bleek onder meer dat een stekker niet was aangesloten, waardoor het hele systeem niet werkte en te veel schadelijke stoffen werden verspreid. De 59-jarige vrachtwagenchauffeur zei van niets te weten.
De vrachtwagen moet worden gerepareerd voordat hij verder mag rijden. De chauffeur krijgt een boete van 500 euro. De Nederlandse eigenaar van het Bulgaarse transportbedrijf ontvangt een bon van 7500 euro.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.