Suppen wint aan populariteit: 'De boards zijn niet aan te slepen'

Niet alleen bootjes, waterfietsen en surfplanken zijn populair met dit hete weer. Ook supboards zijn niet aan te slepen. "De meeste boten die we verhuren zijn toch motorboten, maar daar is het laatste jaar het suppen wel ook echt bijgekomen. Die zijn eigenlijk de hele tijd wel verhuurd", zegt Niels Jongeling, hoofdinstructeur bij Watersportcentrum Zuidlaardermeer.
Suppen staat voor stand-up paddling. Kortom: je beweegt je staand op een surfplank met een paddel door het water. Voor de komende dagen is er geen supboard meer te krijgen bij het watersportcentrum.

'Vermoeiend, maar leuk'

Heel makkelijk is het alleen niet. "Het valt een beetje tegen", zegt een bezoeker. "Vroeger kon ik wel surfen, maar dat is al heel lang geleden. Het is vermoeiend, maar absoluut ook leuk."
Surfinstructeur Huub van Zanten denkt te weten waarom suppen populair is. "Het is iets fysieks wat je doet, omdat je op een board staat. Verder doe je het met z'n allen en je bent veel meer in connectie met het water dan wanneer je op een boot zit."