Vier maanden cel en veel begeleiding voor jonge overvaller vakantiepark

De winkel op het vakantiepark werd in september overvallen (Rechten: Van Oost Media)
De winkel op het vakantiepark werd in september overvallen
De 17-jarige jongen die in september een gewapende overval pleegde op een winkel op vakantiepark Landal Aelderholt in Aalden, is veroordeeld tot vier maanden jeugddetentie. De rechtbank in Assen bepaalde dat 101 dagen daarvan voorwaardelijk zijn, net als de eis van het Openbaar Ministerie.
In zijn twee jaar durende proeftijd wordt de jongen streng begeleid door de jeugdreclassering, moet hij beschermd wonen, zich laten behandelen bij een jeugdzorginstelling en mag hij geen alcohol drinken en drugs gebruiken.

Mes en bivakmuts

De jongen uit Stadskanaal kwam op 21 september gewapend met een mes en een bivakmuts op zijn hoofd de parkshop binnen en riep: "Overval! Geld! Kassa!" Twee jonge medewerksters schrokken zich rot. De jonge overvaller ging er met 121 euro vandoor. Ruim twee maanden later werd hij opgepakt. Hij heeft de overval bekend.

Spijt en schaamte

Uit onderzoek blijkt dat de man meerdere stoornissen heeft. Daarom is hij verminderd toerekeningsvatbaar verklaard. Tijdens de rechtszaak, die twee weken geleden achter gesloten deuren plaatsvond, heeft de Groninger spijt betuigd en zei hij dat hij zich schaamt. Hij is nooit eerder veroordeeld.

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.