Kinderboerderij de Lariks in Assen krijgt nieuwe vogels aangeboden

Kinderboerderij de Lariks in Assen krijgt van verschillende kanten nieuwe vogels aangeboden. Eerder deze week zette een indringer de deur open van de volière van de kinderboerderij. Hierdoor konden zestien vogels wegvliegen. Het gaat onder meer om valk- en grasparkieten.

De afgelopen dagen kreeg de kinderboerderij veel telefoontjes. "We hebben in ieder geval zeven mensen die ons vogels aanbieden", zegt Marian de Jonge van de Lariks.

"We wachten tot na het weekend om te kijken of we er ook gebruik van gaan maken", aldus De Jonge. "We hebben nu één van de ontsnapte vogels terug, een duif, en we hopen natuurlijk dat er nog meer ontsnapte vogels terugkomen. Daar laten we het mede van afhangen."

De kinderboerderij kreeg volgens De Jonge spontaan hulp aangeboden van ondermeer een vogelvereniging in Beilen. "En we kregen een telefoontje van zorgboerderij 't Haantje. Die hebben brand gehad, en zitten op een vervangende locatie. Daar kunnen ze hun volière niet kwijt, en daarom zouden we de vogels kunnen overnemen. We gaan de komende week verder bekijken wat we doen met de aanbiedingen."

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
vogels De Lariks kinderboerderij
Deel dit artikel: