Verdachte dubbele moord Weiteveen op 17 april voor de rechter

onderzoek bargerweg weiteveen politie forensische opsporing
De politie doet onderzoek aan de Bargerweg © Persbureau Drenthe
De eerste openbare zitting in de zaak van de dubbele moord in Weiteveen staat gepland op 17 april in de rechtbank in Assen. Dat bevestigt een woordvoerder van de rechtbank Noord-Nederland aan het ANP.
Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de 50-jarige Richard K. uit Klazienaveen van de dood van een 44-jarige vrouw en een 38-jarige man op 16 januari. Hij zou daarbij meerdere wapens en excessief geweld hebben gebruikt.
De verdachte had een langlopend conflict met de slachtoffers. Dat zou zijn gegaan over de verkoop van een huis. Het OM liet eerder weten dat "beide partijen het laatste jaar meerdere meldingen en enkele aangiften hebben gedaan van in hun ogen overlast gevend of strafbaar gedrag door de ander".

Eerst beslissing over voorarrest

Voorafgaand aan de eerste openbare zitting beslist een raadkamer van de rechtbank in Groningen op 31 januari of het voorarrest van de verdachte moet worden verlengd. Ook wordt hij onderzocht in het Pieter Baan Centrum.
Na het incident op de Bargerweg verschenen twee video's op sociale media. In een video zegt een man dat er "iets heel ergs is gebeurd" en dat hij "de rest van zijn leven de bak in zal gaan". In een ander zegt een vrouw dat haar man "helemaal is doorgedraaid".

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.