De Treffer'16 wint rechtszaak en mag de voetbalvelden weer op

De Treffer '16 overhandigde in mei een petitie aan wethouder Niek Wind (Rechten: RTV Drenthe/Erwin Kikkers)
De Treffer '16 overhandigde in mei een petitie aan wethouder Niek Wind
Er kan weer worden gevoetbald in 2e Exloërmond. De Treffer'16 mag namelijk weer gebruik maken van de velden in het dorp. De gemeente Borger-Odoorn moet binnen een week de velden en de bijbehorende faciliteiten weer ter beschikking stellen aan De Treffer'16 voor komend voetbalseizoen.
Dat heeft de rechtbank bepaald, nadat de voetbalclub een kort geding had aangespannen tegen de gemeente Borger-Odoorn. Volgens de rechtbank heeft de gemeente niet de belangen van alle leden van De Treffer '16 meegenomen in de beslissing om de club toegang tot de velden te ontzeggen.

Doorbraak

Het is een doorbraak in de voetbalsoap die het dorp al jaren kent. De club De Treffer'16 ontstond in 2016 op initiatief van jeugdbestuurders van TEVV. TEVV bestaat sinds 1934 en er ontstond onenigheid binnen de club over onder meer de financiën. De nieuwe club telt inmiddels 260 leden en heeft tien teams. Vanaf het begin in 2016 huurde alleen De Treffer'16 de velden van de gemeente. TEVV was ondertussen een slapende club en spelers had die vereniging niet meer.

Fusie of rooster

Tussen beide clubs botert het vanaf het begin van de oprichting van De Treffer'16 niet. De problemen werden nog groter toen TEVV in 2019 aankondigde weer een elftal in de benen te willen krijgen en ook wilde spelen op dezelfde velden. De gemeente stelde een fusie voor. En anders moest er maar een rooster worden opgesteld waardoor het duidelijk werd wanneer welke club van de velden gebruik ging maken.
De clubs kwamen er niet uit. In mei trok de gemeente Borger-Odoorn definitief de stekker uit het voetbal in 2e Exloërmond en gooide de velden op slot.
De gemeente Borger-Odoorn gaat vanmiddag eerst in overleg, voordat zij met een reactie op de uitspraak komt. Dit geldt ook voor het bestuur van De Treffer '16.

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.