Voor een tientje naar 't theater: 'Magie laten ervaren'

De Tamboer Nationaal Theaterweekend
Veel voorstellingen dit weekend waren uitverkocht © Anouk Schamper
Een theaterbezoek loopt met een heel gezin al snel in de papieren. Maar tijdens het Nationaal Theaterweekend kon je voor een klein prijsje naar Theater De Tamboer, het Atlas Theater en De Nieuwe Kolk. Door de voorstellingen aan te bieden voor 10 euro, hopen ze mensen te trekken die normaal niet komen.
"Een hartstikke goed idee", vindt een oma in groene bloemenjurk die met haar kleindochter is. "Voor ons niet nodig want wij komen toch wel naar het theater, maar voor een heleboel mensen wel." Ze gaan samen naar de voorstelling De rode sneakers in De Tamboer in Hoogeveen. Dat is een sprookje op het toneel met liedjes van Merel van Eldik.
"Voor het ene gezin is het makkelijker te betalen dan voor het andere gezin", meent ook een moeder, die met haar zoon en dochter op pad is. "Als je het vergelijkt met de speeltuin is het wel duur."

'Een feestje'

Door de financiële drempel weg te nemen, hoopt het theater meer bezoekers kennis te laten maken met de podiumkunsten. En dat slaat aan. Veel voorstellingen zijn dit weekend uitverkocht. Daarnaast wordt er van alles georganiseerd zoals rondleidingen, muziek en activiteiten voor kinderen.
"Het is een feestje. Dat is de opzet", zegt Conny Aalbers, jeugdprogrammeur bij De Tamboer. "We organiseren van alles om mensen de magie van het theater te laten ervaren."
Bekijk deze video voor een kijkje achter de schermen bij De Tamboer in Hoogeveen:
Voor een tientje naar 't theater: 'Magie laten ervaren'

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.