Terrassen in Assen mogen tot 1 november extra ruimte houden

Blijdschap bij de horecabedrijven in Assen. Ze mogen de extra terrasruimte die ze in juni tijdelijk kregen vanwege de coronacrisis, tot 1 november houden.

Daarmee verlengt de gemeente de situatie met nog eens twee maand. Want aanvankelijk was er voor uitbreiding van de terassen tijdelijk toestemming gegeven tot 1 september.

"Het scheelt toch tachtig gasten'

Zo kreeg grand-café 't Wapen aan de Vaart een explotatievergunning voor een speciaal terras op de Kop van de Vaart. Samen met overbuurman Villa Tapas runnen ze het extra terras, dat uitkijkt over de Vaart. Op deze plek kunnen de horecabedrijven samen zo'n 150 gasten kwijt en op die manier toch de veilige anderhalve meter afstand garanderen.

"Ik ben hier echt heel erg blij mee. We kunnen met deze extra ruimte toch twintig tafeltjes kwijt, waar we op een veilige manier vier personen aan kunnen laten zitten. Dat scheelt toch zo'n tachtig gasten. En met mooi weer is dat echt wel nodig, wil je als horecabedrijf je gasten veilig neerzetten. Er wordt op zonnige dagen dan druk gebruik van gemaakt", vertelt horecabaas Ronald Obbes.

(verhaal gaat verder onder de foto)

Op zonnige dagen is het extra terras op de Kop van de Vaart in Assen een hotspot (Rechten: Newz Marketing & Media)

Hoop op mooie nazomer

Volgens Obbes was het financieel anders erg lastig geworden voor zijn zaak, als hij de extra terrasruimte niet had gekregen. "Ik ben bang dat het er dan heel anders voor ons uit had gezien. Nu maar hopen op een mooie, lange nazomer. Dan kunnen we er nog wat van profiteren en zoveel mogelijk schade inlopen", stelt Obbes.

Behalve het extra terras op de Kop van de Vaart, hebben horecabedrijven op de Markt, de Brink en het Koopmansplein meer plek voor terrasruimte.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
gemeente Assen horeca corona terrassen
Deel dit artikel: