Stijn Daemen pakt Nederlandse titel beloften op de VAM (met samenvatting)

WIELRENNEN - De kop is eraf. Het NK Wielrennen op de VAM-berg is begonnen. De wedstrijd bij de beloften werd een prooi voor Stijn Daemen. De renner van A Bloc was de sterkste van een kopgroep van vijf renners. Mick van Dijke pakte het zilver, Bodi del Grosso uit Eelde werd knap derde.

Het duurde een paar ronden voordat het peloton op gang kwam. De eerste twee ronden reed een gesloten peloton de Col du VAM op. Jens van den Dool was de eerste renner die de aanval zocht. Een ronde later kreeg de Metec-TKH renner gezelschap van Jardi Christiaan van der Lee en Niels van Ekeren.

Kopgroep

De drie reden ronden lang aan de leiding. Met nog zes ronden te rijden sloten Mick van Dijke en Bodi del Grosso aan, terwijl Van der Lee het tempo niet meer kon volgen. Het peloton reed op ruim anderhalve minuut en de favorieten hadden een ploeggenoot in de kopgroep en hielden zich rustig.

Met nog drie ronden te rijden kregen koplopers Van Ekeren, Van den Dool, Del Grosso en Van Dijke gezelschap van Stijn Daemen en Nils Sinschek, terwijl het uitgedunde peloton op ruim een minuut volgde.

Peloton op achterstand

Maar de kopgroep hield goed stand en zag de voorsprong zelfs groeien tot twee minuten met nog twee ronden te rijden. Bij het ingaan van de laatste ronde pakten Daemen en Van den Dool een klein gaatje, maar in de afdaling van de VAM kwamen de vijf weer samen. Van Ekeren kon het tempo niet meer volgen.

In een spannende laatste ronde maakte Daemen in de laatste meters het verschil en won, met twee fietslengtes voorsprong, de sprint van de kopgroep.

Meer over dit onderwerp:
VAM-berg Wijster NK Wielrennen Beloften
Deel dit artikel: