NK wielrennen ingekort vanwege harde wind op VAM-berg

Het NK voor de mannen is met twee ronden ingekort vanwege het slechte weer (Rechten: ANP / Vincent Jannink)
Het NK voor de mannen is met twee ronden ingekort vanwege het slechte weer
WIELRENNEN - De organisatie van het NK wielrennen heeft, na overleg met de ploegleiders en de jury, besloten om de wegwedstrijd voor eliteheren met twee rondes in te korten. De reden: de harde wind op en rond de VAM-berg.
De oorspronkelijk verwachte finishtijd zou rond 17.30 zijn, maar vanwege de wind zou het wel eens na 18.00 uur kunnen worden. Om de tv-schema's niet teveel in de war te schoppen is er 14 kilometer geschrapt.
Dit betekent dat de coureurs vanmiddag nog 25 rondjes van 7,3 kilometer krijgen voorgeschoteld. Dit brengt de totale afstand van het NK wielrennen op 182,5 kilometer. De verwachte finishtijd blijft nu rond 17.30 uur.
De renners beginnen om 13.00 uur aan het Nederlands kampioenschap. De meeste ogen zijn gericht op Mathieu van der Poel, die als topfavoriet zal beginnen aan de nationale titelstrijd. Van der Poel zal wel eerst moeten afrekenen met renners als Ramon Sinkeldam, Timo Roosen en Nils Eekhoff.

LIVE op TV Drenthe

TV Drenthe (en ook de NOS) zendt de wedstrijd, vanaf 15:00 uur, live uit.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.