Transavia vliegt in 2021 niet op Groningen Airport Eelde

Transavia laat vliegveld Eelde volgend jaar links liggen (Rechten: Transavia)
Transavia laat vliegveld Eelde volgend jaar links liggen
Transavia vliegt komend jaar niet vanaf Groningen Airport Eelde. Dat blijkt uit het zomerschema dat de luchtvaartmaatschappij heeft gepubliceerd. Hierdoor vervallen de vluchten van Transavia naar Mallorca in Spanje en Heraklion op Kreta.
Het vliegveld vindt het jammer dat Transavia komend jaar niet op Eelde vliegt. "Komend jaar kun je wel gewoon naar Kreta toe met Corendon. Maar voor Mallorca zijn we aan het kijken naar een alternatief", zegt een woordvoerder. Het zomerschema is van 1 april tot 31 oktober 2021.

Chartervluchten vallen weg

Volgens het vliegveld verkocht Transavia een deel van de stoelen aan touroperators, dat zijn zogeheten chartervluchten. Een chartervlucht wordt meestal ingezet voor vakantievluchten in het zomer- en winterseizoen. Vanwege de coronacrisis valt een groot deel van de verkochte tickets weg. Daarom is het voor Transavia niet rendabel om komend jaar te vliegen.
Dat wil niet zeggen dat er nooit meer gevlogen wordt door Transavia vanaf Groningen. "Als het coronavirus meer onder controle is, hoopt Transavia gewoon terug te keren na 2021."

Wel naar andere bestemmingen

Als het coronavirus het toelaat, valt er volgens de luchthaven nog wel genoeg te vliegen vanaf Groningen Airport Eelde. Zo vliegt Corendon naar Antalya en Bodrum in Turkije en naar Kreta in Griekenland. Tui vliegt naar Gran Canaria en Blue Islands naar het Britse Kroonbezit Guernsey.

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.