Dirk van den Broek opent supermarkten in Assen en Emmen

Supermarktketen Dirk van den Broek opent in november in Assen een winkel. Dat wordt de 'eerste' supermarkt van het bedrijf in de provincie Drenthe. Ook in Emmen staat een Dirk-supermarkt gepland. Enkele jaren geleden had Meppel nog een Dirk van den Broek-filiaal, maar dat sloot in 2013 de deuren.

In Distrifood spreekt directeur Marcel Huizing van een mooie stap om door te groeien naar het noorden. Volgens het vakblad komt in november de nieuwe vestiging van Dirk van den Broek in Assen in winkelcentrum Triade. In het deels overdekte winkelcentrum zit momenteel alleen een Albert Heijn XL als supermarkt. De vestiging van Emmen zou komen op het Willinkplein. Ook daar zal het de concurrentie aangaan met Albert Heijn.

De dit jaar 75 jaar oude supermarktketen Dirk van den Broek heeft in tegenstelling tot grotere ketens als Albert Heijn en Jumbo geen landelijke dekking. Het bedrijf heeft nu nog winkels in Noord- en Zuid-Holland, Noord-Brabant, Utrecht, Gelderland, Flevoland, Overijssel, Friesland en Zeeland. In totaal zijn er, met de twee Drentse winkels meegeteld, 125 Dirk-vestigingen.

Meer over dit onderwerp:
economie supermarkt Dirk van den Broek
Deel dit artikel: