Veetransportwagen met varkens kantelt op N33, weg weer vrij [update]

Op de N33 is vanochtend een aanhanger van een veetransportwagen gekanteld, waardoor varkens konden ontsnappen. Ook stierf een aantal varkens door het ongeluk, dat tussen Gieten en Rolde plaatsvond. De weg werd daardoor rond 10.00 uur afgesloten en was enkele uren gestremd. Inmiddels kan het verkeer er weer langs.
Bij het ongeluk zijn volgens de politie geen mensen gewond geraakt. De varkens die in de sloot waren beland, zijn door de brandweer op de kant gehaald. Ze zijn vervolgens door een andere veevervoerder meegenomen. Er zijn ook varkens die het ongeluk niet hebben overleefd. Deze dode varkens zijn door een gespecialiseerd bedrijf afgevoerd.

Verkeer

Vanaf de rotonde bij Gieten is de N33 een deel van de ochtend in beide richtingen afgesloten geweest. Verkeer dat richting Assen wilde rijden, werd omgeleid. Rijkswaterstraat adviseerde om te rijden. De geschaarde trailer is geborgen, de twee weghelften gingen in de loop van de middag weer open.
Hoe het kon gebeuren dat de aanhanger van de veetransportwagen kantelde, wordt onderzocht.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.