Eerste waarschuwing met coronamelder in Drenthe verstuurd

In Drenthe is gisteren voor het eerst gebruik gemaakt van de mogelijkheid om mensen te waarschuwen via de coronamelder (corona-app). Dat meldt de GGD Drenthe op Twitter.

Dit betekent dat een onbekend aantal mensen dat de coronamelder gebruikt én in de buurt is geweest van de positief geteste persoon een melding heeft gekregen. Wanneer je een melding hebt gekregen, betekent dit dat je extra kans hebt gelopen op besmetting.

'Bron- en contactonderzoek wordt beter'

"Het is niet bekend hoeveel mensen de melding hebben ontvangen", vertelt een woordvoerder van de GGD Drenthe. "Dat kan er één zijn, maar dat kunnen er ook honderd zijn." Volgens de woordvoerder is het na het versturen van de melding nog niet drukker geworden bij de Drentse teststraten van de GGD.

De woordvoerder benadrukt dat het bron- en contactonderzoek met behulp van de app een stuk beter wordt en dat ook de positief geteste persoon blij was dat hij of zij de app kon inzetten. De GGD verwacht dat steeds meer personen die positief testen ook al de coronamelder gebruiken.

Wil je meer informatie over de precieze werking van de coronamelder-app? Kijk dan op coronamelder.nl.

In verband met het coronavirus heeft RTV Drenthe een speciaal dossier aangemaakt. Daarin houden we je op de hoogte waar in Drenthe sprake is van besmettingen, wat de gevolgen zijn en wat je zelf moet doen zodra je vermoedt dat je het coronavirus hebt. Ook kun je daar je dringende vragen kwijt over het virus.

Meer over dit onderwerp:
GGD Drenthe coronavirus coronamelder
Deel dit artikel: