Stelling: Ik mis het zoenen bij een begroeting

Het kussen bij een begroeting zit er momenteel niet in (Rechten: ANP/Jerry Lampen)
Het kussen bij een begroeting zit er momenteel niet in
Het dagelijks leven staat al maanden op zijn kop vanwege het coronavirus. Verschillende maatregelen werden genomen om de verspreiding van het virus in te dammen. Ook het groeten moest eraan geloven. Zo wordt aangeraden om onder meer handen schudden in te ruilen voor een 'ellebooggroet' of de 'namasté'.
Ook het zoenen is uit den boze. Voor sommige mensen was dat wennen, andere mensen zullen blij zijn dat ongemakkelijke situaties nu worden vermeden.
We vonden het normaal om elkaar drie keer op de wang te kussen, maar zo'n innige drieklapper zit er nog niet in. Een gemis, of ben je wel blij dat het zoenen momenteel taboe is?
<p>In verband met het coronavirus heeft RTV Drenthe een speciaal <a href="https://www.rtvdrenthe.nl/dossier/coronavirus">dossier </a>aangemaakt. Daarin houden we je op de hoogte waar in Drenthe sprake is van besmettingen, wat de gevolgen zijn en wat je zelf moet doen zodra je vermoedt dat je het coronavirus hebt. Ook kun je daar je dringende vragen kwijt over het virus.</p>

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.