Plannen voor appartementen op terrein restaurant De Schuttershof in Valthe

De Schuttershof aan de Hoofdstraat in Valthe
De Schuttershof aan de Hoofdstraat in Valthe © De Schuttershof
Op het terrein van voormalig restaurant De Schuttershof in Valthe komen twee woongebouwen met in totaal twaalf appartementen. Sinds 2021 maakt bouwbedrijf Brands hier plannen voor, maar nu lijkt er schot in de zaak te komen.
Brands is al een aantal jaar eigenaar van het pand en het bijbehorende perceel van zo'n 2600 vierkante meter. Het bedrijf kocht het pand aan de Hoofdstraat om op die plek appartementen te bouwen.

Naar de tekentafel

Het oorspronkelijke plan was om twee gebouwen neer te zetten, met in beide tien appartementen en de entree en het trappenhuis met lift ertussenin. De panden zouden worden gebouwd naast de huidige Schuttershof. Als dat pand is gesloopt, wordt op die plek ruimte gemaakt voor parkeerplaatsen.
Dit plan lag er twee jaar geleden al, maar Brands moest opnieuw naar de tekentafel. "Het bezwaar van de gemeente was dat er bij de oorspronkelijke plannen een gat bestond tussen ons gebouw en de eerstvolgende bebouwing in het dorp", aldus Jan Brands, eigenaar van Brands Bouw.

Nieuw plan

Hier is een oplossing voor bedacht. Bij het plan is ruimte gekomen voor een extra gebouw. "Naast de parkeerplaats maken we nog een klein appartementsgebouw, waar studio's voor jongeren in komen. We vinden het ook heel belangrijk dat die doelgroep gehuisvest kan worden in het dorp", aldus Brands.
Het gebouw voor de jongeren zorgt ervoor dat er geen gat meer zit tussen de eerstvolgende bebouwing in het dorp. Zo zou het bezwaar van de gemeente van tafel moeten gaan.
De vormgeving van het eerste plan blijft hetzelfde, alleen is er een woonlaag vanaf gegaan. "Dat betekent dat het nu alleen begane grond en een dak heeft. Zo hebben we nu in plaats van twintig, ruimte voor twaalf appartementen", zegt Brands.
(Tekst gaat verder onder de foto)
Schets van de plannen op het terrein van De Schuttershof Valthe
Schets van de plannen op het terrein van De Schuttershof Valthe © Brands Bouw / Klinkhamer architecten

Beginnen met de bouw

Aan de vormgeving van de studio's moet nog gewerkt worden. Brands: "Als we dat hebben, kunnen we pas verder. Nadat we een welstandsakkoord hebben, kunnen we het plan presenteren aan de bevolking en dan gaan we in procedure."
Brands blijft optimistisch, hij hoopt in de loop van 2024 een vergunning te krijgen en in verkoop te gaan. Ook over het vinden van gegadigden maakt hij zich geen zorgen: "Destijds vonden we al zeventien mensen die wel een appartement wilden kopen, dat zal dus nu ook geen probleem worden." Het doel is om begin 2025 te beginnen met de bouw.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.