Na vele jaren stopt sluiswachter en vaar-ambassadeur Klaas Bakker met werken

Eigenlijk is hij met z'n bijna zeventig jaar al lang met pensioen, maar brug- en sluiswachter Klaas Bakker van de Noordscheschutsluis kon het niet laten. Hij werkte nog een aantal jaren door op de sluis. Maar deze zomer is hij er echt voor het laatst.
Ook deze laatste zomer heeft Bakker altijd voor iedereen een praatje of vaarinformatie. Daarmee is Klaas Bakker een echte vaar-ambassadeur. Hij trad ook regelmatig op in de media als er iets uitgelegd moest worden over vaarrecreatie of het water.

Avonturen

Klaas beleefde de afgelopen twintig jaar de nodige avonturen op de sluis. Extreem hoogwater, een schip dat veel te groot was en klem kwam te zitten en het absolute topjaar na de opening van de Veenvaart met 3000 bootjes door zijn sluis. Ook maakte Bakker de overgang mee van het met de hand draaien naar het elektrisch openen van de sluis.
Wat gaat hij het meeste missen van zijn werk? En komt zijn eigen schip dat al vijftien jaar op het droge ligt nou eindelijk weer eens terecht in de Hoogeveense vaart? U komt het allemaal te weten in het videoportret dat Serge Vinkenvleugel van Bakker maakte. De langere versie van het portret vindt u op ons YouTube-kanaal.

ūüí¨ WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl