Raad kiest voor woningbouw bij voetbalvereniging Havelte

De Meerkamp Havelte
Sportpark De Meerkamp in Havelte © RTV Drenthe
De ruimte die vrijkomt bij de vernieuwing van sportpark De Meerkamp in Havelte wordt gebruikt voor woningbouw. Daarmee is ook duidelijk dat sportverenigingen zoals de ijsvereniging niet vanuit de dorpskern naar De Meerkamp verhuizen.
De gemeenteraad heeft unaniem ingestemd met het plan voor woningen op De Meerkamp. "De spannende debatten hierover zijn al in het verleden geweest", constateerde voorzitter Michiel van de Kasteelen dan ook.

Ruimte

Eind 2022 ging de gemeenteraad akkoord met de vernieuwing van De Meerkamp. Voetbalvereniging Havelte hunkerde naar nieuwe kleedkamers en een nieuwe kantine. Door tegelijk de velden anders neer te leggen, komt er ruimte vrij voor woningbouw.
Een andere optie was om sportverenigingen uit het dorp te verplaatsen naar De Meerkamp, waardoor op andere plekken ruimte komt voor woningen. De gemeente liet een onderzoek doen. Daaruit kwam naar voren dat de vrijgekomen grond bij de voetbalclub het meest gunstig is voor woningbouw, onder andere omdat het terrein van het voetbalveld rechtere contouren heeft, terwijl het terrein van de schaatsbaan rond is. Op de ijsbaanlocatie zou dan hoger gebouwd moeten worden, om een rendabel aantal woningen te krijgen.

Type woningen

Een discussie over wat voor type huizen er gebouwd gaan worden op De Meerkamp volgt later. Daarin gaat besproken worden hoeveel sociale huurwoningen er komen ten opzichte van duurdere huur- en koopwoningen. Partijen in de gemeenteraad verschillen daarover van mening. Ook wordt gekeken of mensen die binding hebben met Havelte voorrang kunnen krijgen.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.