FC Emmen strikt René Dale als bestuurslid: 'Drentse talenten moeten niet naar Groningen of Heerenveen'

240207_Rene_Dale
René Dale © RTV Drenthe
Het bestuur van FC Emmen is weer compleet. De 59-jarige René Dale, algemeen directeur van een logistiek bedrijf, treedt toe tot het bestuur van de club. Daardoor bestaat het bestuur weer uit drie leden, Herman Harms en Henk Brink maakten al deel uit van het FC Emmen-bestuur.
Dale heeft zin in alles wat in zijn nieuwe bestuursfunctie op hem gaat afkomen. "Niet in de laatste plaats omdat ik ga samenwerken met twee rasbestuurders van wie ik veel kan leren. Maar", voegt hij toe, "ik hoop ook zelf mijn steentje te kunnen bijdragen. Met Rinse Bleeker heeft FC Emmen in mijn ogen bovendien een goede algemeen directeur. Samen staan we als club voor een aantal mooie uitdagingen."

Als Groninger steeds meer supporter van FC Emmen

Hoewel hij alweer twintig jaar in Emmen woont, is Dale een echte Groninger. De ondernemer werd geboren in Oude Pekela en groeide op in de stad Groningen, waar hij uitgroeide tot vestigingsdirecteur van een transportbedrijf. In 2004 kwam Dale bij de Fritom-groep, waar hij nu CEO is. Met zijn bedrijf is Dale businesspartner van FC Emmen en naamgever van de VIP Lounge in het stadion.
Doordat Dale in Groningen opgroeide en het voetbalvirus al op jonge leeftijd grip op hem kreeg, is hij sinds zijn zesde supporter van FC Groningen. "Maar omdat ik inmiddels alweer jarenlang met mijn gezin tot volle tevredenheid in Emmen woon, ben ik steeds meer supporter van FC Emmen geworden. En dat kan allemaal hè, de burgemeester van de gemeente Emmen is ook een hartstochtelijk Feyenoord-supporter."
Tekst gaat verder onder de foto
240207_Dale
René Dale © FC Emmen

Voorkeur

In september vorig jaar trad Dale toe tot het bestuur van Stichting FC Groningen in de Maatschappij, maar door zijn nieuwe bestuursfunctie bij FC Emmen heeft hij zijn bestuurlijke taken bij de Groningers neergelegd. "Dat vond ik wel zo netjes nu ik bestuurder bij FC Emmen word. Of ik nu tegelijkertijd voor FC Emmen en FC Groningen juich? Nou, ik denk dat het wel duidelijk is waar mijn voorkeur nu naar uitgaat", lacht hij.
De voetbalwereld is hoe dan ook geen onbekend terrein voor Dale. Zijn onderneming is al meer dan vijftien seizoenen hoofdsponsor van amateurclub DZOH. Dale hoopt dat hij zijn ervaring als bestuurder in het voordeel van FC Emmen kan gebruiken.
Fantastisch dat er zoveel wordt geïnvesteerd in Wildlands, maar dan verdient FC Emmen ook een nieuw stadion
René Dale

Talent en nieuw stadion

"Bij FC Emmen staan we nog voor zoveel uitdagingen", zegt de ondernemer die zondag zestig kaarsjes uitblaast. "Ik vind talent behouden heel erg belangrijk. In Drenthe loopt er genoeg voetbaltalent rond, maar in bijvoorbeeld Noord-Drenthe vissen we in dezelfde vijver als sc Heerenveen en FC Groningen. We moeten zorgen dat talentvolle spelers bij ons komen te spelen en niet in Groningen of Heerenveen."
Iets anders waar Dale graag zijn handen voor uit de mouwen steekt is de komst van een nieuw stadion, benadrukt hij. "We willen heel graag dat Emmen een uithangbord voor de regio is. Dan is het fantastisch dat er zoveel wordt geïnvesteerd in Wildlands, maar dan verdient FC Emmen ook een nieuw stadion", besluit hij.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.