Platenlabel Suburban Records tekent 'Bierviltjescontract' met Skroetbalg

Skroetbalg bij Djammen
Skroetbalg tekent platencontract © RTV Drenthe / Fred van Os
Punkrockband Skroetbalg heeft deze week getekend bij platenlabel Suburban Records. Later dit jaar brengt de band uit Klazienaveen zijn debuutalbum uit.
De samenwerking met de band, bekend van nummers als 'Koning van de N34' en 'Stompen in de kroeg', werpt al snel zijn vruchten af. Op 13 april presenteert Skroetbalg tijdens de tweede editie van zijn eigen festival SkroetFest een nieuwe EP, daaropvolgend komt het debuutalbum uit.

Bierviltjescontract

Het platenlabel gaat helpen met de promotie van de band, frontman Sander Boersma stelt dat ze nu alle tijd hebben om muziek te maken. Veeleisend waren beide partijen niet: "We hebben het op een bierviltje contractueel vast laten leggen."
Hoe de band met het label in contact gekomen is weet frontman Sander Boersma ook niet precies: "Op de een of andere bizarre manier zijn wij via onze contacten in contact gekomen met Suburban Records. Die vonden ons wel tof, 'ondanks dat het in het Drents is'. Dat vonden ze helemaal niet relevant."

Corona

De punkband begon in 2020 als een grapje in de coronatijd. Nu begint de grap toch aardig serieus te worden, heeft ook frontman Sander Boersma door: "We mogen wel gaan oppassen, er wordt haast nog wat van ons verwacht." De bandleden kijken met verbazing terug op de afgelopen jaren, maar blijven ook nuchter onder hun succes: "Als je jezelf te serieus gaat nemen, wordt het niet leuker."
Djammen: Drentse punkrock van Skroetbalg

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.