Brandweer bekogeld met zwaar vuurwerk bij snelwegprotest, VRD doet aangifte

240205_afval_a28
De brandweer is bezig op de A28 tussen Meppel en Staphorst © Persbureau Meter
Veiligheidsregio Drenthe (VRD) heeft aangifte gedaan van het gooien van zwaar vuurwerk naar de brandweer. Dat gebeurde maandagavond op de A28 bij knooppunt Lankhorst bij Meppel.
De brandweer was opgeroepen voor het blussen van een brand op de snelweg die daar door demonstranten was gesticht. Er waren onder meer grote zakken met een onbekende inhoud, trekkerbanden, landbouwplastic en strobalen op de weg gedumpt en in brand gezet.

Niet zonder problemen

Brandweerkorpsen uit Meppel en Ruinerwold werden opgetrommeld om de vlammen te blussen. Maar dat ging dus niet zonder problemen. De brandweer werd tijdens het blussen bekogeld met vuurwerk.
"Dit laten we niet over onze kant gaan. Met het gooien van zwaar vuurwerk naar hulpverleners is duidelijk een grens overschreden", zegt een VRD-woordvoerder.

Geen aanhoudingen

De politie hield bij de acties op de A28 niemand aan. Wel zei een woordvoerder dat er veel kentekens waren genoteerd. Deze bestuurders kunnen alsnog een boete krijgen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.