Wellness, resort en horeca: dit zijn de plannen voor luxe hotel en vakantiepark bij Nijstad Hoogeveen

Nijstad3
Als het aan ondernemers ligt wordt recreatieplas Nijstad flink uitgebreid © Fred van Os/RTV Drenthe
Je nagels laten bijwerken in de schoonheidssalon, daarna even een drankje doen op het terras om je vervolgens te laten verwennen door een kok die voor je neus kookt. Grondeigenaren hebben grote plannen voor een luxe hotel en vakantiepark bij recreatieplas Nijstad.
De plannen hangen al een tijdje in de lucht en nu is er een concept ingediend bij de gemeente Hoogeveen dat de afgelopen weken openbaar was in te zien. In het voorlopige ontwerp is te lezen dat het hotel met zestig kamers en receptiegebouw een plekje moet krijgen tussen de A28 en de Koedijk. Het vakantiepark met 84 huisjes komt bij de plas zelf.

In de watten laten leggen

Uit het ontwerp blijkt dat het hotel duurzaam zal worden gebouwd en een luxe uitstraling moet krijgen. Om het pand van groene energie te voorzien is er een idee om 1.500 tot 1.800 zonnepanelen in een wal langs de snelweg te plaatsen. Hoogstwaarschijnlijk zal er nog wel een gasaansluiting zijn.
verhaal gaat verder onder de foto
Hotel Nijstad
Op deze plek langs de Koedijk moet het hotel komen © RTV Drenthe
Zoals het nu lijkt, kunnen bezoekers zich straks volledig in de watten laten leggen. Op het menu staan namelijk een wellnesscentrum, zwembad, schoonheidssalon, horeca en een live-cooking restaurant. Bij laatstgenoemde kun je plaatsnemen aan een tafel waar de kok ter plekke voor je kookt.

Resort langs het water

Al die onderdelen van het hotel zijn straks ook beschikbaar voor gasten van 'Nijstad Resort'. Dat vakantiepark zal bestaan uit 84 luxe huisjes, verspreid langs de zuidkant van de Oost- en Westplas bij Nijstad. De Roompot Group is benaderd omdat te gaan doen, blijkt uit de documenten.
Ook hier zal worden ingezet op duurzaamheid. De huisjes moeten compleet gasloos zijn en worden voorzien van zonnepanelen. Waarschijnlijk worden ze allemaal met elkaar gekoppeld en komen er accu's om energie op te slaan.
verhaal gaat verder onder de foto
Vakantiepark Nijstad
Langs het water komt het vakantiepark bij Nijstad © RTV Drenthe
Aan de noordkant van het water komen nog eens 34 woningen voor kopers. Twaalf daarvan zijn al gebouwd. Een andere ondernemer heeft in het gebied al zes huizen staan, die worden meegenomen in het verhaal. Straks komen er dus in totaal 124 vakantiehuizen bij in Nijstad.

Extra inkomsten Hoogeveen

De bedenkers van de plannen schrijven in het concept dat de komst van het hotel en vakantiepark positief zijn voor Hoogeveen. Want de komst van meer toeristen levert de gemeente meer geld op, zo is de gedachte.
Ondernemers in Hoogeveen zouden er ook van kunnen profiteren. Genoemd wordt het extra verkeer richting de winkels in de gemeente zodra er meer bezoekers in de regio zijn.

Graantje meepikken

Volgens de initiatiefnemers is er behoefte aan een luxe hotel in Hoogeveen waar zakelijke gasten terecht kunnen. Bedrijven zoals Kappa Twincorr, Fokker een IG Design Group zien dat wel zitten, schrijven de ondernemers. Een hotel langs de A28 zou daarom een gunstige locatie zijn.
Niet alleen bedrijven kunnen een graantje meepikken, ook scholen worden genoemd in het verhaal. Leerlingen van het Alfa-College zouden bijvoorbeeld werkervaring kunnen opdoen bij het vakantiepark en de schoonheidssalon in het hotel.
Het concept geeft een uitgebreide blik op wat er mogelijk gaat komen in Nijstad. Of het allemaal doorgaat, moet nog blijken. De gemeente Hoogeveen gaat zich nog buigen over de voorlopige plannen.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.