Onderzoek naar mogelijke drugsdumping, dit keer in Smilde

Achter een leegstaand restaurant aan de Veenhoopsweg in Smilde zijn gisteravond meerdere vaten en jerrycans achtergelaten. Deze waren gevuld met een onbekende vloeistof. De brandweer probeerde te achterhalen of het gaat om drugsafval.
Volgens een omstander stonden achter het restaurantgebouw zes blauwe vaten, met daarnaast enkele jerrycans. Daarop zetten politieagenten de omgeving af om verder onderzoek te doen en gevaar voor voorbijgangers te vermijden.
Naast de brandweer werd ook de forensische opsporing ingeschakeld. Een gespecialiseerd bedrijf heeft de vaten en jerrycans afgevoerd.

Tweede dumping

De vondst van gisteravond in Smilde is de tweede mogelijke drugsdumping van de dag. Aan het einde van de ochtend werden vergelijkbare blauwe vaten aangetroffen langs de N381, tussen Beilen en Hoogersmilde. Het ging om zestien stuks. De vaten waren gedumpt in de sloot langs de weg. Ook hier is onderzocht of het daadwerkelijk gaat om drugsafval.
Mogelijk opnieuw drugsafval gedumpt, dit keer in Smilde

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.