Twee Drentse musea krijgen 60.000 euro van Mondriaanfonds

Het Hunebedcentrum in Borger en het Nationaal Gevangenismuseum in Veenhuizen krijgen elk 60.000 euro van het Mondriaanfonds.

Het geld is bedoeld om gederfde inkomsten als gevolg van het coronavirus te compenseren. Door de coronamaatregelen trokken de musea veel minder bezoekers. De steun is ook bedoeld om de werkgelegenheid te waarborgen.

"Dit is een geweldige opsteker voor ons", zegt directeur Peter Sluiter van het Gevangenismuseum. "Het museum moest op 13 maart de deuren sluiten en pas op 1 juni konden we weer open voor publiek. Bijna drie maand lang hebben we geen inkomsten gehad, terwijl de kosten wel doorliepen. En nu kunnen we door de anderhalve meter-samenleving ook veel minder bezoekers ontvangen dan normaal, dus dat heeft grote financiële impact op ons museum. Deze bijdrage helpt ons enorm."

In de zomervakantie heeft Het Gevangenismuseum naar eigen zeggen bezoekers veilig en coronaproof kunnen ontvangen. Tot de herfstvakantie blijft het museum zeven dagen in de week open.

Mondriaan Fonds

Het Mondriaanfonds is een stimuleringsfonds voor beeldende kunst en cultureel erfgoed. Behalve het Hunebedcentrum en het Gevangenismuseum krijgen nog 25 andere musea in Nederland een bedrag van 60.000 euro.

Deel dit artikel: