Onderzoek naar 'verdachte situatie' Emmer-Compascuum voorbij, straat weer open

Afzetting Populierenlaan verdacht pakketje
De weg werd afgezet voor onderzoek © Persbureau Meter
De politie heeft de Populierenlaan in Emmer-Compascuum vanochtend enige tijd afgezet. Een woordvoerder sprak van een 'mogelijk verdachte situatie'. Van een gevaarlijke situatie was uiteindelijk geen sprake. De afzetting is daarop weggehaald.
Bij de actie was onder meer de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) betrokken. Die inspecteerde een gebied bij de visvijver. Omwonenden schreven op sociale media over een verdacht pakketje dat zou zijn aangetroffen.
Volgens een omstander werd gespeurd rond een paar schoenen, vlak voor een geparkeerde auto.

Carnaval

In de straat leidde de voertuigen van politie, brandweer en de EOD tot nogal wat opwinding. "Het is hier nog nooit zo druk geweest", lacht een bewoner die vlak bij de verdachte plek woont. Zijn huis kijkt uit over de visvijver waarbij het pakketje werd gevonden. "Rond een uur of acht was er hier veel op de been. Wat ze gevonden hebben? Een koffertje of zo. Er zat niets in. Het heeft vast met carnaval te maken."

Roodgloeiend

Zijn buurman keerde van zijn werk even terug naar huis door alle ophef. "Mijn telefoon stond roodgloeiend. 'Wat is er bij jou gebeurd?'", legt hij uit. Eenmaal bij zijn woning, mocht hij aanvankelijk niet naar binnen. "Er bleek uiteindelijk niets aan de hand te zijn. Ik mocht mijn huis weer binnen, mits ik de agenten even een kopje koffie bracht. Nou, dat heb ik maar gedaan."
Populierenlaan Verdachte situatie emmer-compascuum
De plek waar werd geïnspecteerd © Persbureau Meter

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.