Brigata Fanatico laat thuisduels FC Emmen schieten vanwege coronabeperkingen

Iemand steekt Bengaals vuur af tijdens een wedstrijd van FC Emmen (Rechten: Van Oost Media)
Iemand steekt Bengaals vuur af tijdens een wedstrijd van FC Emmen
Een groot deel van de Brigata Fanatico zal thuisduels van FC Emmen mijden zolang supporters vastzitten aan allerlei coronabeperkingen in het stadion. Dat laat de supportersgroepering weten in een statement op haar Facebookpagina.
De Brigata Fanatico laat weten vier jaar geleden te zijn opgericht, juist om FC Emmen onder meer vocaal te ondersteunen, samen sfeeracties te organiseren en samen een biertje te drinken. Omdat FC Emmen door de coronamaatregelen genoodzaakt is om supporters in De Oude Meerdijk tijdens wedstrijden anderhalve meter afstand te laten houden, zien de fanatieke supporters van de Emmenaren ervan af om thuisduels te bezoeken.

'Geef onze portie maar aan fikkie'

"We mogen niet zingen. We mogen niet samen een biertje drinken en we mogen niet naar uitwedstrijden. Dit is dus niet hoe wij een voetbalwedstrijd willen beleven", valt te lezen in een verklaring die zij de deur uit hebben gedaan. "We zijn niet opgericht om drie stoeltjes van elkaar, zittend op de tribune, 90 minuten lang een wedstrijd te beleven alsof het een crematieplechtigheid is. Geef onze portie maar aan fikkie."
Leden van de Brigata Fanatico die over kaartjes beschikken voor de thuiswedstrijden van FC Emmen, staan deze naar eigen zeggen af aan andere supporters. Ook laten zij weten dat zo lang de coronabeperkingen van kracht zijn op De Oude Meerdijk, zij niet als supportersgroep zichtbaar zullen zijn in het stadion.

Geen tickets claimen

"Een groot aantal leden heeft aangegeven dat ze het niet zien zitten om wedstrijden op deze manier in het stadion te gaan bezoeken en zal dus geen tickets 'claimen'. Wij gunnen onze plekken aan supporters die het geen probleem vinden om op deze manier een wedstrijd te ervaren", aldus de verklaring van de Brigata Fanatico.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.