Cel voor 'gewiekste' dief met gestolen pinpas

Pinpas
Een pinpas in een automaat © ANP
Een 29-jarige man uit Algerije is voor het pinnen met een gestolen pas veroordeeld tot een maand gevangenisstraf. De officier van justitie eiste een werkstraf van twee weken. Dat is te weinig voor 'zo'n gewiekste daad', zei meende de rechter.
De Algerijn schoot vorig jaar op 6 september met twee andere mannen in Assen een koerier te hulp, die druk aan het uitladen was. De 'behulpzame' mannen hielpen niet alleen mee in het sjouwen, maar pikten ook een tas met daarin een bankpas. Met de pas werd in meerdere winkels gepind. Twee keer lukte dit en één keer bleef het bij een poging.

Herkenbaar op beeld

De eigenaar van de bankpas kon via de bankapp precies zien wanneer er werd gepind en meldde zich bij de betreffende winkels. De Algerijn stond herkenbaar pinnend op beeld. De man werd een dag later alsnog in de Gouveneurstuin in Assen aangehouden. De man was nog maar kort in Nederland. Hij verscheen niet voor de rechter in Assen.
Naast de celstraf moet de man de schade van ruim 80 euro terugbetalen aan het slachtoffer. Wat de rol van de twee andere mannen was, is onduidelijk gebleven. Zij werden daarom niet strafrechtelijk vervolgd

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.