Dierenrechtenorganisaties naar rechter voor afschieten dieren bij vliegveld Eelde

Dieren zijn hun leven niet zeker op Groningen Airport Eelde (Rechten: Van Oost Media)
Dieren zijn hun leven niet zeker op Groningen Airport Eelde
Dierenrechtenorganisaties Fauna4life en Animal Rights zijn ontzet dat de provincie Drenthe voor vliegveiligheid dieren laat afschieten bij Groningen Airport Eelde. Volgens de organisaties gaat het om 'belachelijk veel diersoorten'.
Het besluit van de provincie is onvoldoende onderbouwd vinden de organisaties. Daarom stappen zij vandaag naar de rechter in Groningen.
In februari werd al bezwaar aangetekend. In juni stelde de rechter de dierenrechtenorganisaties in het gelijk. Er was toestemming verleend voor het doden van 41 soorten vogels en 26 soorten dieren, wanneer de vliegveiligheid in gevaar kwam. De rechter vond toen dat het besluit inderdaad onvoldoende was gemotiveerd en onvoldoende voorbereid. Op die lijst stonden ook beschermde diersoorten.

Zilverreiger, slobeend en zomertortel

Het gaat niet alleen om beschermde, maar soms ook zeldzame diersoorten, zoals de zilverreiger, slobeend of zomertortel. "Bijna alles wat leeft krijgt op Groningen Airport Eelde de kogel. Zelfs op Schiphol worden niet zoveel diersoorten afgeschoten", zegt Fauna4Life.
Van de lijst zijn inmiddels 20 diersoorten afgehaald. Nu staan nog 15 soorten op de lijst waarvoor enige onderbouwing ontbreekt, vinden de dierenrechtenorganisaties. Daarom maken zij opnieuw de gang naar de rechter.

Lees ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl