Tichelaar (partij JONG) doet aangifte tegen minister Grapperhaus

Jaron Tichelaar van de politieke partij JONG doet vanmiddag aangifte tegen minister Grapperhaus van Justitie. Tichelaar uit Noordscheschut is boos omdat de minister op zijn eigen bruiloft de coronaregels heeft overtreden, afgaande op de foto's die daarvan naar buiten zijn gebracht.

"We wilden al eerder aangifte doen, maar moesten een afspraak maken bij de politie. We konden pas komende middag terecht", aldus Tichelaar. De aangifte gebeurt telefonisch bij de politie in Hoogeveen.

De kijk van Tichelaar is niet veranderd door het debat in de Tweede Kamer. Gisteren werd daar de positie van minister Grapperhaus besproken. "We zijn wel blij dat de minister gaat bekijken of de aantekening op het strafblad geschrapt kan worden bij mensen die een coronaboete hebben gekregen."

'Veel steun'

Volgens Tichelaar komen er veel steunbetuigingen binnen, na het bericht dat JONG aangifte wil doen. "Mensen zijn verontwaardigd en boos. Bijvoorbeeld mensen die hun eigen bruiloft hebben uitgesteld vanwege de coronamaatregelen."

Tichelaar onderzoekt nog of de steunbetuigingen zijn te bundelen en bij de aangifte zijn te voegen.

Meer over dit onderwerp:
noordscheschut corona aangifte grapperhaus
Deel dit artikel: