Verdachte aangehouden voor overval op invalide vrouw Witteveen

Het slachtoffer werd in haar woning overvallen (Rechten: Persbureau Meter)
Het slachtoffer werd in haar woning overvallen
Een 51-jarige man uit Assen is vorige week aangehouden omdat hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de gewapende overval op een invalide 58-jarige vrouw in Witteveen vorig jaar.
Het slachtoffer werd woensdagavond 13 februari 2019 in haar woning op de Mr. J.B. Kanweg overvallen door een man die de woning was binnengedrongen. De vrouw werd bedreigd met een geweer. Uiteindelijk nam de dader twee geldkistjes mee uit de woning.
De verdachte Assenaar wordt er ook van verdacht dat hij een maand eerder ook al probeerde in te breken in dezelfde woning. Hij werd toen overlopen door één van de bewoners. Na een korte worsteling wist de dader toen te ontkomen. Hierbij raakte niemand gewond. Ook bij die inbraak is geprobeerd om de geldkistjes weg te nemen.
De rechtbank Noord-Nederland heeft gisteren bepaald dat de man in ieder geval nog dertig dagen blijft vastzitten.
In november vorig jaar besteedde ook het televisieprogramma Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak. Dat leverde toen enkele tips op. De politie is nog steeds op zoek naar getuigen.

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.