Taakstraf voor whatsappende Meppeler die ongeval veroorzaakte bij Staphorst

Taakstraf voor veroorzaker ongeluk Staphorst (Rechten: De Vries Media)
Taakstraf voor veroorzaker ongeluk Staphorst
Een 22-jarige man uit Meppel is veroordeeld tot een taakstraf van negentig uur, waarvan veertig uur voorwaardelijk. Daarnaast heeft hij een voorwaardelijke rijontzegging van een half jaar aan zijn broek gekregen. Dat is het gevolg van een ongeval die hij vorig jaar bij Staphorst veroorzaakte, terwijl hij met zijn telefoon in de weer was.
De Meppeler botste op 29 mei vorig jaar frontaal op een auto-ambulance op de Oosterparallelweg in Staphorst. De chauffeur van de auto-ambulance zag vlak voor de aanrijding dat de man zijn blik niet op de weg had, maar naar beneden keek, op zijn telefoon. Pas op het allerlaatste moment keek de 22-jarige verschrikt op.
De botsing was zo heftig dat de auto-ambulance in de sloot naast de weg belandde en de auto van de man uit Meppel volledig in de prak was. De Meppeler raakte zwaargewond, werd tien dagen in een kunstmatige slaap gehouden en weet zelf niets meer van de aanrijding.

Afhandeling schade

Tijdens de behandeling van de rechtszaak twee weken geleden werd duidelijk dat de schade die bij ongeluk ontstond nog steeds niet is afgehandeld. Het lijkt erop dat de verzekering van de Meppeler er onterecht van uitgaat dat de chauffeur van de auto-ambulance de veroorzaker is.
De chauffeur van de auto-ambulance gaf aan dat hij behoorlijk ontdaan was, toen de moeder van de man hem vlak na het ongeval een bos bloemen stuurde met een kaartje waarop stond dat ze hem niets kwalijk nam.
"Dan heb je er alles aan gedaan om het ongeval te voorkomen en dan komt er zo'n kaartje", zei de man tegen de rechters. De chauffeur was ook boos omdat hij nooit iets hoorde van de man uit Meppel, meldt RTV Oost.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.