Nieuwe Kinderraad in Assen geïnstalleerd

Assen heeft weer een nieuwe Kinderraad. De 28 kinderraadsleden zijn vanavond officieel geïnstalleerd, waarbij Lorin Suliman werd gekozen tot kinderburgemeester en Sophielynn Mentink als loco-kinderburgemeester. Het duo is inmiddels officieel beëdigd.

De installatie van de Kinderraad vond plaats in de raadszaal, maar vanwege corona konden ouders en andere familieleden daar niet bij aanwezig zijn. Zij volgden de vergadering online.

Jeugd een stem geven

Assen had vorig jaar voor het eerst een Kinderraad. Daarmee wil de gemeente jeugd meer bij de politiek betrekken en ze ook een stem geven over zaken die spelen in de stad. De Kinderraad vergadert ook regelmatig in de raadszaal en geeft het college van B en W en de gemeenteraad gevraagd maar ook ongevraagd advies.

De Kinderraad wordt gevormd door 28 kinderen die in groep 8 van Asser basisscholen zitten. Kinderburgemeester Lorin zit op CJBS De Regenboog en loco-kinderburgemeester Sophielynn op OBS Baggelhuizen.

(verhaal gaat verder onder de foto)

Zenna Siahaija (midden) droeg vanavond de ambtsketen als eerste kinderburgemeester van Assen over aan Lorin Suliman (Rechten: gemeente Assen)

'Superblij'

Zenna Siahaija was vorig jaar de eerste kinderburgemeester van Assen. Behalve voorzitter van de Kinderraad trad ze ook op bij officiële gelegenheden. Ze opende onder meer in die functie het Kinderboekenfestival en begeleidde burgemeester Marco Out bij de Intocht van Sinterklaas. Zij overhandigde vanavond officieel de ambtsketen aan haar opvolgster en sprak als vertrekkend kinderburgemeester nog een afscheidswoordje.

"Ik ben superblij dat ik dit heb mogen meemaken en ik heb leuke dingen gedaan. Ik wens de nieuwe Kinderraad en kinderburgemeester heel veel succes, en hoop dat jullie ook een leuke tijd meemaken", sprak Zenna.

De eerste Kinderraad van Assen kwam eerder dit jaar wat abrupt tot een einde als gevolg van het coronavirus. De kinderen hadden hun laatste vergadering in februari.

De nieuwe kinderraad met 28 leden is vanavond in de Asser raadszaal officieel geïnstalleerd (Rechten: gemeente Assen)

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
gemeente Assen
Deel dit artikel: