Mogelijke oplossing voor aanleg zonnepanelen vv Nieuw-Buinen

Mogelijk oplossing voor zonnepanelen vv Nieuw-Buinen (Rechten: RTV Drenthe/Fred van Os)
Mogelijk oplossing voor zonnepanelen vv Nieuw-Buinen
Voetbalvereniging Nieuw-Buinen kan mogelijk eindelijk zonnepanelen aanschaffen, plaatsen én aansluiten.
De zonnepanelen worden niet aangesloten op het net, maar de opgewekte energie wordt overdag opgeslagen in een batterijsysteem. De voetbalclub kan de energie dan 's avonds bijvoorbeeld gebruiken voor verlichting van de velden.

Aansluitproblemen

VV Nieuw-Buinen heeft al twee jaar plannen om het sportcomplex te verduurzamen met 246 zonnepanelen op het dak van het gebouw. Maar er bleek geen capaciteit te zijn om de panelen aan te sluiten op het elektriciteitsnet van Enexis en de club dreigde een al toegekende subsidie kwijt te raken. De kwestie leidde zelfs tot vragen in de Tweede Kamer.
De provincie legde het probleem voor aan een aantal bedrijven met de vraag om met een rendabele oplossing te komen. Eenentwintig partijen reageerden, uiteindelijk viel de keuze op een batterijsysteem van het bedrijf iwell.
Zodra de financiering rond is kunnen de leden van VV Nieuw-Buinen in de Algemene Ledenvergadering van de club een definitief besluit nemen over de aanleg.

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.