Lambert Deen in Oosterhesselen koninklijk onderscheiden

Lambert Deen uit Oosterhesselen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De 78-jarige Deen kreeg de koninklijke onderscheiding vanwege zijn vele jaren vrijwilligerswerk, waarmee hij in de jaren tachtig begon.

Deen was verzorger bij voetbalvereniging VIOS. Daarna was hij in de jaren tachtig en negentig scheidsrechter bij volleybalvereniging VVO te Oosterhesselen. Ook bij de Nederlandse Volleybalbond was hij actief, onder meer als penningmeester en vrijwilliger bij de afdeling jeugd van district Drenthe.

Sinds zeventien jaar is hij penningmeester van en vrijwilliger bij de Stichting Hesseln Cultureel in Oosterhesselen, waar hij allerlei taken vervult. Zo onderhoudt Deen het contact met de musici en de donateurs, beheert het pianofonds en verricht klein onderhoud aan de vleugel.

De versierselen die bij de onderscheiding horen werden door burgemeester Bert Bouwmeester van de gemeente Coevorden opgespeld. Dat gebeurde tijdens een bijeenkomst van Hesseln Cultureel in de Hervormde Kerk in Oosterhesselen.

Meer over dit onderwerp:
Oosterhesselen onderscheiding
Deel dit artikel: