Kinderen mogen gratis mee naar FC Emmen

De tribunes kunnen voller, denkt FC Emmen (Rechten: ANP/Cor Lasker)
De tribunes kunnen voller, denkt FC Emmen
VOETBAL - De fans van FC Emmen mogen de eerste drie thuiswedstrijden van de club gratis een kind in de leeftijd tot en met 11 jaar meenemen op de tribune. De club hoopt zo een gezelliger stadion te hebben tijdens de wedstrijd. De club mag, vanwege de coronaregels, maar 2200 volwassen fans toelaten. Maar voor kinderen gelden andere regels als het gaat om afstand houden.
"Neem dus je kind, kleinkind, neefje, nichtje of buurjongen mee naar het stadion. We hopen dat zoveel mogelijk supporters hier gebruik van zullen maken. Zo zal het stadion op een verantwoorde manier toch nog een stuk voller zitten", schrijft FC Emmen op de website. Voor de kinderen zijn er buiten de wedstrijd activiteiten op het #HIERKOMIKWEG-plein.
Per volwassene mag één kind mee, dat voor, naast of achter de volwassene mag zitten. Fans hoeven het niet vooraf te laten weten.

Binnen de regels

De actie valt volgens FC Emmen binnen alle richtlijnen van het RIVM. Kinderen tot 12 jaar hoeven onderling en tot volwassenen geen afstand te houden omdat het besmettingsgevaar enorm klein is.
Afgelopen mei was al het voorstel gelanceerd om kinderen toe te laten in de stadions bij wedstrijden, als alternatief voor wedstrijden zonder publiek. In een protocol dat de KNVB in juli in samenspraak met diverse betrokken partijen heeft opgezet voor het nieuwe seizoen zijn thuissupporters in beperkte mate weer welkom.
<p>In verband met het coronavirus heeft RTV Drenthe een speciaal <a href="https://www.rtvdrenthe.nl/dossier/coronavirus">dossier </a>aangemaakt. Daarin houden we je op de hoogte waar in Drenthe sprake is van besmettingen, wat de gevolgen zijn en wat je zelf moet doen zodra je vermoedt dat je het coronavirus hebt. Ook kun je daar je dringende vragen kwijt over het virus.</p>

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.