DOS'46 in opbouw begint met krappe zege (met video)

KORFBAL - DOS'46 beleefde afgelopen seizoen een heuse spelersexodus. Met een vernieuwde selectie staan de Nijeveners voor een inhaalslag. Bij de start van de veldcompetitie werd nipt gewonnen van DeetosSnel: 15-14.

Het veelbesproken vertrek van coach Pascal Zegwaard leidde eerder dit jaar een uittocht in bij de spelersgroep van DOS'46. Jelmer Jonker, Nienke Hintzbergen (beiden PKC), Harjan Visscher, Marieke Klaver (beiden Fortuna Delft) en Fenna de Jong (Oost-Arnhem) stapten over naar andere clubs. Bovendien zette Geertje Hoekstra een punt achter haar carrière als korfbalster.

DOS'46 haalde met Kim van Dalen, Melvin Frieswijk (beiden SCO), Melanie Guldenaar (AVO), Eline van Veldhuijsen (KV Wageningen) en Tessa Lap (OWK) vooral jonge vervangers. Edwin Bouman (AW.DTV) werd aangetrokken als nieuwe coach. In de seizoensopener op eigen veld tegen DeetosSnel - allerminst een hoogvlieger - zag de opvolger van Zegwaard dat er genoeg werk aan de winkel is.

'Enthousiaste groep'

De thuisploeg heeft tijd nodig om een geoliede machine te worden en mist ontegenzeggelijk de extra klasse van enkele vertrokken basisspelers. "Maar ik vind het wel mooi dat er een heel enthousiaste groep is gebleven, die hard voor elkaar wil werken", zegt Bouman. "Daar gaan we het mee doen. Ik kijk naar wat we nu hebben en dat is een talentvolle groep. Ik wil niet zeggen dat we het makkelijk gaan krijgen, we zullen elke week moeten knokken."

Tegen DeetosSnel was het debuut van het vernieuwde DOS'46 voldoende voor de winst. In de tweede helft leek de Drentse formatie zelfs uit te lopen naar een ruime zege, maar die marge werd bijna volledig uit handen gegeven. In de laatste minuten dreigde DeetosSnel langszij te komen, maar de tegenstander uit Dordrecht was te pover om DOS'46 echt pijn te doen.

'Tactiek aangepast'

Tegen sterkere opponenten zal de komende tijd blijken waar de Nijeveners daadwerkelijk staan. "Het zal wedstrijd voor wedstrijd gaan", geeft Bouman aan. "Daar hebben we onze tactiek ook een beetje op aangepast. We zullen veel meer over diverse schijven gaan spelen."

Deel dit artikel: