Hoofdklasser Emmen speelt gelijk in spektakelstuk

Veel strijd bij Emmen tegen Alphense Boys (Rechten: RTV Drenthe/René Posthuma)
Veel strijd bij Emmen tegen Alphense Boys
VOETBAL - Onder leiding van de nieuwe trainer Björn Zwikker zijn de amateurs van Emmen spectaculair uit de startblokken geschoten. De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in de hoofdklasse A, op eigen veld tegen Alphense Boys, eindigde in 3-3.
De equipe uit Zuid-Holland begon sterker, maar de treffer viel aan de andere kant. Janiek Arends kopte de 1-0, onhoudbaar voor doelman Daniel Furtak, binnen. Met een aantal nieuwelingen in de ploeg bleef de thuisclub lange tijd vrij makkelijk op de been.
Emmen leek zelfs met 2-0 te gaan rusten toen Pelle de Vries twee minuten voor rust scoorde. De middenvelder leek de bal aanvankelijk net te ver voor zich uit te spelen, maar hij was iets sneller dan Furtak en sloeg succesvol toe. Een minuut later profiteerden de gasten van een slordigheid in de Emmer verdediging en bepaalde Thijs Hoogenboom de ruststand op 2-1.

Open wedstrijd

Direct na de pauze verzuimde Alphense Boys een fout van Emmen-doelman Jim ten Hoorn af te straffen. Aan de andere kant miste Jairick Poulina oog in oog met Furtak. In een open wedstrijd golfde het spel op en neer.
Binnen het uur kwamen de Boys uit Alphen weer op gelijke hoogte. Scheidsrechter Bouw zag, in een overvol strafschopgebied, een rood-witte arm de bal raken en legde het speeltuig op de stip. Cem Sahin liet Ten Hoorn kansloos (2-2).

Beste kansen

In de stromende regen leken de gasten conditioneel sterker en kregen de beste kansen. Maar toch was het Emmen dat weer op voorsprong kwam. Invaller Raphael Ngendakumana gaf een niet te missen voorzet, die door aanvoerder Patrick Eberhard op waarde werd geschat. Drie minuten later stond het toch weer gelijk. Invaller Abbes Rahmoune kon, van dichtbij, de 3-3 binnen tikken.
In een hectische slotfase kregen beide ploegen nog een grote kans, maar de wedstrijd verdiende geen winnaar en kreeg deze ook niet.

Bekijk nu online: Aflevering 2 van Onze Club, met onder andere een samenvatting van Emmen - Alphense Boys