Albert T. krijgt 2,5 jaar cel voor aanval met snijbrander

Afvalverwerker Talen in Meppel vanuit de lucht gezien (Rechten: RTV Drenthe / Serge Vinkenvleugel)
Afvalverwerker Talen in Meppel vanuit de lucht gezien
Afvalondernemer Albert T. uit Rouveen is veroordeeld tot 2,5 jaar gevangenisstraf, waarvan tien maanden voorwaardelijk, voor het aanvallen van de eigenaar van een containerbedrijf in Meppel met een snijbrander. De rechtbank in Assen vindt poging tot doodslag bewezen. De straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.
De aanval vond op 17 december vorig jaar plaats. De 50-jarige T. had al langere tijd een conflict over het terrein aan de Hesselterlandweg in Meppel, waar hij tot begin vorig jaar zijn afvalbedrijf was gevestigd. In april vorig jaar werd het verkocht aan Van Dijk Containers. T. ging in mei failliet.

23 incidenten

In de maanden daarna kreeg de politie in totaal 23 meldingen van incidenten op het terrein in Meppel. T. wilde op 17 december het terrein van het containerbedrijf op, maar het hek zat dicht. Een medewerker zag hoe de afvalondernemer dat met een snijbrander te lijf ging in een poging het terrein op te komen en belde de eigenaar van het bedrijf.
Die rende op T. af en duwde hem. Daarna viel de Rouvener hem aan met de snijbrander, verklaarde hij aan de politie. Volgens T. sloeg hij de eigenaar van het containerbedrijf omdat de man hem sloeg, schopte en zelfs stak, maar daarvoor is geen bewijs gevonden.

Schadevergoeding

De medewerker van het containerbedrijf filmde het incident met zijn telefoon. Op de beelden is te zien dat de afvalondernemer de snijbrander met twee armen boven zijn hoofd houdt en drie keer uithaalt. Het slachtoffer hield er een wond van 5 centimeter aan zijn kaak aan over. T. zit sinds 17 december vast.
Hij moet het slachtoffer van de rechtbank bijna 3.500 euro schadevergoeding betalen. Verder krijgt hij tijdens zijn drie jaar durende proeftijd toezicht van de reclassering en moet hij zich laten behandelen. Ook mag hij in zijn proeftijd niet aan de Hesselterlandweg in Meppel komen.

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.