Klazienavener (34) bestraft om naakt slapen naast bejaarde vrouw (84)

bed
De veroordeelde ging ineens bij een ander in bed liggen © Pixabay
"Ronduit aanstootgevend en onfatsoenlijk", noemde de rechter het gedrag van een 34-jarige man uit Klazienaveen. De dertiger klom vorige zomer door een openstaand raam een woning binnen en ging met een ontbloot onderlichaam bij een 84-jarige vrouw in bed liggen.
De man is veroordeeld tot een jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Hij kreeg de straf ook omdat hij in die periode in zijn woonplaats vrouwen confronteerde met zijn geslachtsdeel.
De Klazienavener belde bij vrouwen aan of ging naakt in hun tuin zitten. De man droeg doorgaans een bivakmuts.

Drugs en alcohol

De zaak kwam aan het rollen doordat één van de slachtoffers een filmpje van de man maakte. De dertiger werd door een huisgenoot herkend. Hij bekende de schennispleging, maar kon het naakt liggen in bed bij een bejaarde vrouw niet goed herinneren. Hij verkeerde in die periode vaak onder invloed van drugs en alcohol.
De straf valt lager uit dan de geëiste 20 maanden cel, waarvan 10 maanden voorwaardelijk. Het Openbaar Ministerie vindt dat de 84-jarige vrouw in haar bed is aangerand door de man. De rechter vindt dat niet bewezen, omdat de man de vrouw niet heeft aangeraakt.

Harig mannenbeen

De man is wel schuldig bevonden aan 'dwang': hij heeft zich naakt opgedrongen aan de vrouw. De 84-jarige vrouw werd wakker doordat zij een harig mannenbeen voelde. Ze gilde dat de man haar woning moest verlaten. Daarop kleedde hij zich aan en vertrok.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.