Verdachten drugslab Veeningen halverwege mei voor de rechter

Het pand in Veeningen waar het drugslab werd aangetroffen
Het pand in Veeningen waar het drugslab werd aangetroffen © Persbureau Meter
De vier verdachten die twee weken geleden zijn aangehouden bij een inval in een drugslab in de buurtschap Fort bij Veeningen, verschijnen woensdag 16 mei voor de rechter.
Het gaat dan om een zogenoemde pro-formazitting. Bij de inval werden een 48-jarige vrouw uit de gemeente De Wolden, een 61-jarige Amsterdammer en twee mannen van 30 en 26 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Het voorarrest van de vrouw werd vorige week met dertig dagen verlengd, de drie mannen blijven negentig dagen langer vastzitten.
Op een later moment werd ook een 18-jarige man uit Utrecht aangehouden. Het is nog niet duidelijk wat zijn rol precies is.

Inval

Bij een nachtelijke inval begin februari in een pand in de buurtschap Fort werden goederen en vaten met daarin mogelijk chemicaliën die gebruikt kunnen worden bij de productie van synthetische drugs gevonden. Het drugslab werd daarna ontmanteld.
Voor omwonenden was de aanwezigheid van een drugslab in het afgelegen pand een grote verrassing, hoewel zij hun buren maar oppervlakkig kenden. Het stel dat verdacht wordt, woonde sinds 2021 in de boerderij en runde een zaak in gezondheids- en schoonheidsartikelen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.