Eerste reguliere asielzoekers aangekomen in azc Musselkanaal

Het azc in Musselkanaal (Rechten: Google streetview)
Het azc in Musselkanaal
In het azc in Musselkanaal zitten sinds maandag weer reguliere asielzoekers. Dat meldt RTV Noord. De groep met corona besmette asielzoekers uit Delfzijl is vertrokken.
Vorige week dinsdag vertrokken al twaalf asielzoekers, die, voor zover ze besmet waren, hersteld waren van het coronavirus. Een man met verschijnselen bleef achter, maar ook hij is nu dus vertrokken.
Er verblijven nu 120 asielzoekers in het azc in Musselkanaal. Dat zegt een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). Vandaag werd bekend dat de groep afkomstig is uit Weert, waar het azc wordt gesloten. "De eerste mensen hebben zich al aangemeld voor de zelfwerkzaamheid op en rond de locatie", zegt de woordvoerder.

Van verzorgingshuis tot azc

Het oude verzorgingscentrum De Heggerank heeft nu weer de functie die het had van 1993 tot 2018: een opvangcentrum voor asielzoekers. Het azc gaat plaats bieden aan 428 vluchtelingen.
De gemeente Stadskanaal heeft met het COA afgesproken dat er 'kansrijke asielzoekers' worden opgevangen. Dat zijn vluchtelingen met een kans op een verblijfsvergunning. Daarnaast worden er asielzoekers uit onveilige landen opgevangen.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.