Assenaren positiever over ondersteuning uit Wmo

Huishoudelijke hulp is onderdeel van de Wmo (Rechten: ANP)
Huishoudelijke hulp is onderdeel van de Wmo
Inwoners van Assen die in 2019 gebruikmaakten van hulp vanuit de wmo zijn positiever over de steun die ze kregen dan in het jaar daarvoor. Dat blijkt uit een onderzoek dat is gedaan onder meer dan 300 Assenaren die een beroep doen op een zogenoemde wmo-voorziening.
Deze Assenaren zeggen dat ze sneller geholpen worden en ze zijn ook tevredener over de ondersteuning die ze krijgen bij een hulpvraag. Ook over de kwaliteit van deze ondersteuning zijn ze positiever dan in 2018.

Kwaliteit van leven

Daarnaast helpt de ondersteuning cliënten dingen te doen die zij graag willen. Hierdoor stijgt de kwaliteit van leven van deze mensen. ''Dit is een heel belangrijk signaal dat is afgegeven. Ik ben heel blij met de uitkomsten van het onderzoek'', verklaart wethouder Harmke Vlieg.

Wat is de wmo?

Via de wet maatschappelijke ondersteuning wordt hulp en ondersteuning geregeld voor mensen, zodat zij zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Ook is het de bedoeling dat mensen langer deel uit kunnen blijven maken van de maatschappij. Voorzieningen waar een beroep op gedaan kan worden zijn onder andere de boodschappendienst, huishoudelijke hulp en speciaal vervoer.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl