Boerderij van bekende ondernemer verwoest door brand, Hoogevener (29) in vizier als verdachte

Brand woonboerderij Emmen
De uitslaande brand in de woonboerderij © Persbureau Meter
Een 29-jarige man uit Hoogeveen wordt ervan verdacht dat hij vorig jaar september een woonboerderij aan de Noordeind in Emmen in brand heeft gestoken. Het gaat om de woning van de Emmer ondernemer Vasco Rouw.
De verdachte werd op 16 januari opgepakt, korte tijd later was hij weer vrij. Hij is nog wel verdachte, laat een woordvoerder van de politie weten. "Het onderzoek loopt nog. Daarin moeten nog stappen worden gezet."

Leegstaand pand

Vasco Rouw liet nog tijdens het blussen van de boerderij weten dat hij het pand in bezit heeft. Hij woonde er overigens niet. "Het stond leeg", schreef hij op Instagram. Niemand raakte bij de vlammenzee gewond.
De boerderij werd grotendeels verwoest. Volgens een brandweerwoordvoerder ging het om een 'vrij forse' woonboerderij. Het rieten dak maakte het bluswerk extra lastig.

Opspraak

Vasco Rouw werd bekend als eigenaar van Vasco Games. Later raakte hij in opspraak vanwege zijn betrokkenheid bij het cryptoproject Xpose. Ook werd hij gevolgd in het EO-programma Waar doen ze het van.
brand woonboerderij Emmen
De vlammen slaan uit het dak van de boerderij © Persbureau Meter

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.