Toprensters aan de start bij NK tijdrijden in Emmen

Annemiek van Vleuten zal in Emmen haar Nederlandse titel tijdrijden verdedigen (Rechten: ANP Vincent Jannink)
Annemiek van Vleuten zal in Emmen haar Nederlandse titel tijdrijden verdedigen
WIELRENNEN - Wereldkampioene op de weg Annemiek van Vleuten, Olympische kampioene Anna van der Breggen en voormalig wereldkampioene tijdrijden Ellen van Dijk staan volgende maand aan de start bij het NK tijdrijden in Emmen.
Ook is het zeventien kilometer lange parcours inmiddels goedgekeurd door de KNWU. Op dit parcours wordt gestreden om vijf nationale tijdrit-titels.

Parcours

De start is op het Compasplein in Wildlands Adventure Zoo. Via de Westenesserstraat, Ermerweg en Nieuw Amsterdamsestraat gaat de route via Bargerefscheidenveen richting de finish op de Hondsrugweg. De coureurs leggen de ronde twee keer af. Voor de tweede ronde gaan de renners via de tunnel weer terug naar de Westenesserstraat.
Net als bij de mannen wordt nu ook de categorie van de vrouwen opgedeeld in vrouwen mét en zonder contract. Annemiek van Vleuten is titelverdediger bij de vrouwen. Jos van Emden is de regerend kampioen bij de mannen.

Programma

Het NK tijdrijden in Emmen gaat op woensdag 7 oktober om 11.00 uur van start. De beloften bijten het spits af. Daarna volgen de vrouwen. De mannen sluiten de strijd om het rood-wit-blauw af. Rond 16.45 uur zullen alle kampioenen bekend zijn.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.