Midnightwalk Assen haalt 15.000 euro op

Tina Boes (r) overhandigt de cheque aan Iris de Voogt (l) (Rechten: Lammert Aling)
Tina Boes (r) overhandigt de cheque aan Iris de Voogt (l)
Er kon niet gewandeld worden, maar toch werd er een Midnightwalk Assen georganiseerd. Deelnemers konden speciale speldjes kopen via een website. Een actie die 15.000 euro opleverde.
Tina Boes van de organisatie is blij met het bedrag. "We hadden onszelf het doel gesteld om 10.000 euro in te zamelen met behulp van donaties, sponsoren en met de speldjes en krantjes met de vorige wandelroutes. Je ziet dan toch dat de actie de afgelopen elf jaar bekend is geworden bij inwoners en bedrijven. Zij hebben gewaardeerd dat we toch ook in deze tijd niet niks hebben gedaan."
Het geld gaat naar Kinderhulp Assen. Iris de Voogt van dat doel was aanwezig om de cheque in ontvangst te nemen. "Zij waren aangenaam verrast", zegt Boes. Vorig jaar heeft het fonds onder meer kinderkamers, uitjes en laptops bekostigd voor de armere kinderen, vertelt ze. De Midnightwalk leverde toen ruim 19.000 euro op.
De organisatie van de Midnightwalk is trots dat het dit jaar toch gelukt is een nieuwe editie te organiseren. "We hebben de geest van de Midnightwalk ook in 2020 in stand gehouden. Ik wil ook benadrukken dat we door COVID-19 afstand moeten houden, maar dat we toch met elkaar verbonden moeten blijven in de samenleving."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.